Krv nije voda

Veterani su odradili prvi vikend. Obzirom da je prošlo neobično i bez ozljeda, red je da tome posvetimo par redaka.

Prvi jesenski veteranski vikend uvijek bude drama, posebno kad je rođendan obližnjeg kafića, berbe, svadbe itd. Sve je mirisalo na još jednu pušionu od trenutka kad je predsjednik krenuo s prozivkom.

Izgledalo je kao da nas neće biti niti za kartanje, a kamoli za tekme. Žac još uvijek nema žuti dres pa izgleda kao libero u odbojci, Rigo je otišao na svadbu, a Dac je stigao samo do ograde. Pred sam početak susreta s dečkima iz Mladosti Glava je otišao popiti tabletu. Gdje, kakvu, kad se vraća? Rigo nije razradio taktiku a nas oštećene nije nitko htio slušati. Poli je bio najglasniji. Nakon pet minuta trojica traže zamjenu i ulazimo Ivek, Dominik i ja. Onda viču da ne može to tako. To znamo, ali se uvijek tako organiziramo. Mladost je došla bez zamjena i umor je morao učiniti svoje da ipak krenemo s vodstvom. Mic po mic i završilo je bolje od očekivanog, 9:3. Pobjeda je važna jer ove godine imamo 5 ekipa u prvenstvu i borba za dobre pozicije pred doigravanje će biti do zadnje kapi krvi.

Onda je došla Čonča. Dva najjača igrača smo eliminirali dan ranije jer nose naš seniorski dres. Dino je ostao sam protiv naših strašnih trupa. Poli više nije najglasniji, Pek mu je jaka konkurencija. Što manje trče, to više viču. Sreća da smo vodili a Čonča nije mogla dati gol. Kad je Dunat skoro ponovo izgubio zube na terenu, smirili smo se i počeo je teatar. Poli je pucao penal pa smo mu se smijali. On tvrdi da to nitko ne bi obranio, čak ni seniorski golman. Profesor je pokazao kako se sijeku drva, Čonča je promrzla od straha. Dobra zajebancija je uzela maha na klupi. I onda, potez utakmice. Koki uzima zalet za kratki, maše amo-tamo i golman ga sruši. Koki gleda oko sebe, sudac ne vjeruje kakav je to glumac i Koki ustaje da bi dovršio posao i zabio gol. Kladili smo da će fulati. Dac je bio prisiljen platiti gajbu jer se zaletio s okladom. Nagrada za najboljeg glumca ide u Kokijeve ruke potpuno zasluženo. Vidi se da je glumio u ozbiljnim projektima….

Jedva čekamo iduće kolo.