Kratki korner

S ovim tekstom rubrika Kratki izvještaji postaje rubrika Kratki korner. Odluka je logična i ide u slavu ovog kaznenog udarca tipičnog za hokej na travi. Ovisno o kategorijama, izvodi se na razne načine. Pioniri i veterani izvode ga na isti način, samo veteranima treba malo više vremena. To je obračun jedan na jedan izvođača i golmana. Od malih nogu treneri uče mlade igrače da cimnu golmana, da ga zaobiđu, da pucaju pored njega i pioniri to savladaju relativno brzo i rado izvode kratki korner. Veterani, to su ovi malo deblji na slici, ne žele preuzeti odgovornost i nakon više desetljeća hokeja uglavnom pucaju u golmana, preko gola ili jednostavno padnu. Ako je golman u veteranima star i nizak i leži na podu, pucaj u njega. Ako je visok kao rasvjetni stup na pomoćnom igralištu, logično je da ga pokušaš prebaciti. Zato su pioniri ove nedjelje razmazali Mladost 2 i Zrinjevac kao čokoladni namaz, a profesor je bio ponosan. Veterani su imali neke druge ideje protiv Marathona i Trešnjevke i zato se ovaj tekst trebao zvati prema slavnoj Azrinoj pjesmi – Užas je moja furka.

Veterani su odali počast Azri u subotu odradivši tematsku večer radnog naziva Ravno do dna. Posljedice su u nedjelju bile i više nego očite. Snajperski pogled i olovne noge i sve već opisano. Nikad gori i nikad sporiji. Nismo imali snage niti za viku i svađu. Klupa za pričuve i teniski šampion Poli bili su složni nakon prvih 6 do 7 minuta da je Pek najgori. Rigo je ozbiljno zaprijetio ali se onda ukazao stari lisac Žac i s dva poteza preuzeo zasluženo vodstvo. Muka nad mukama kod svake lopte. Taktika gusti češalj raspadala se kao kula od karata. Sreća da su Marathonci došli u sličnom stanju pa je bilo egal. Junak jednog od naših članaka, potencijalni James Bond, bio je promiješan i protresen. Ne znam ni sam kako, ali dobili smo Marathonce jer su se umorili i mi smo uspjeli konačno utrpati neki gol. Jedan razlike i kraj. Sad će biti lakše s Trešnjevkom. Tu su tek krenuli promašaji pa je Poli, stručnjak za seniorske i inozemne golmane, opravdao silne promašaje rekavši da je golman Nizozemac. Znači nema nam spasa, opet poveznice s Azrom. Predsjednik je imao i podršku s tribina, ali nije uspio probiti čudesnog Nizozemca. Rigo je naredio kišu golova i onda je sam odradio većinu. I kad je loš i klimav, u stanju je dobiti utakmicu. Rijetki su se istakli zalaganjem i dobrim potezima, tek bih izdvojio dvojicu perspektivnih mladića, ali ne smijem da se ne umisle. Iveka sam prerano podignuo do zvijezda. Ova dvojica idu u program zaštite svjedoka. Jednom smo već skinuli broj s leđa da ga ne prepoznaju.

Posebno bih pohvalio Brunu jer je pojurio sa Sljemena da nam donese energetske napitke između tekmi. Nitko nije ozlijeđen i idemo dalje.

I znate već kako idu Džonijevi stihovi: „…jeftina mjuza, teška cuga, užas je naša furka…“.